Aandacht voor mentale gezondheid belangrijke reden voor millennials om te switchen van werkgever

Medewerkers van Sprints & Sneakers

Millennials luiden de noodklok over hun mentale gezondheid op werk. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van OOPKOP. 93% van de millennials vindt dat werkgevers meer verantwoordelijkheid moeten nemen over de mentale gezondheid van hun werknemers. Meer dan de helft van ondervraagden overweegt zelfs om van werkgever te veranderen omwille van hun mentale gezondheid.

Sprints & Sneakers heeft zich als missie gesteld om positieve impact te maken en daarmee wereldproblemen op te lossen. Onderdeel van de bedrijfscultuur is daarbij de Quality of Life. Het welzijn van de medewerkers zit verankerd in het DNA en de growth hacking agency wil graag andere bedrijven meenemen in deze filosofie. Dat heeft onder meer geleid tot de samenwerking met OOPKOP, het platform voor mentaal fitte medewerkers.

55% overweegt te switchen

Als onderdeel van de growth hacking activiteiten voor OOPKOP is er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de mentale gezondheid van millennials. Deze groep werknemers tussen de 24 en 44 jaar vormt 40% van de totale arbeidsmarkt. Ook is dit de groep die veel te maken heeft met verzuim door mentale klachten. Bijna twee derde van de millennials ervaart mentale gezondheidsproblemen door werk en 55% overweegt om die reden van werkgever te veranderen.

Aandacht loont

Reinier de van der Schueren, oprichter van OOPKOP, over de noodzaak van aandacht voor mentale gezondheid door werkgevers: “Om millennials vast te houden loont het om ze te helpen bij hun mentale gezondheid. 64% zou namelijk langer bij een werkgever blijven als deze meer om zijn of haar mentale gezondheid zou geven. Onder de jongere millennials is dit zelfs 72%.”

Mentale gezondheid onderdeel van Quality of Life

Bart Snijders, founder van Sprints & Sneakers: “Sinds de start van onze agency houden we de vrijdag vrij om niet direct voor klanten te werken, maar aan onszelf. Iedereen krijgt op die dag de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en  de beste growth hacker te worden. Groei zit niet alleen in cijfers maar ook in persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid kan daarin niet ontbreken.”

Het volledige onderzoeksrapport, uitgevoerd door Norstat Nederland, is te downloaden via oopkop.nl.

Sprints & Sneakers