40% lagere cost per lead onderweg naar een volledig elektrisch zakelijk wagenpark

Table of Contents

Deel de kennis:

Onderweg naar een volledig elektrisch zakelijk wagenpark

 

Uitdaging

Ondernemers willen graag hun bedrijfswagens verduurzamen maar weten niet altijd wat het precies kost en wat het oplevert. In hun missie naar een volledig zakelijk elektrisch wagenpark in Nederland begeleidt en ondersteunt Electrifleet bedrijven die vooruit willen met mobiliteit. Elektrische bedrijfsvoertuigen verminderen namelijk de CO2-uitstoot en besparen toekomstige kosten.

Van auto’s tot laadpalen en van subsidies tot aan financiering. Electrifleet helpt in iedere stap. Maar hoe breng je de boodschap van inzicht en overzicht over aan de doelgroep? En hoe zorg je ervoor dat ondernemers via Electrifleet hun verduurzaming gaan regelen?

 

Resultaten

  • 40% lagere cost per lead  door een multi-touch-campagne op te zetten met hele specifieke content
  • +50 calls per week door relevante telefoonnummers te scrapen via Google Maps
  • +10% van lead naar MQL door meerdere mail nurture flows aan te maken

Context

Electrifleet is samen met het MKB onderweg naar 18,8 miljard duurzame kilometers en 18,8 megaton minder CO2-uitstoot. Een duurzame missie waar Sprints & Sneakers graag aan bijdraagt.

Zakelijk elektrisch rijden is duurzamer, is meestal niet duurder én bewijst goed werkgeverschap. Het nieuwe wagenpark is elektrisch en vrij van lokale CO2-uitstoot, zodat medewerkers daar graag mee rijden. Dat is het idee van Electrifleet, een zelfstandig opererend onderdeel van Nationale-Nederlanden. 

Er rijden nu een kleine 1 miljoen bestelbussen op de Nederlandse wegen. Voor 2030 is de helft daarvan aan vervanging toe. Geholpen door strengere wetgeving, innovaties in de technieken en accu’s en de komst van zogeheten ‘no emission zones’ in steden, zal de vraag naar elektrische bedrijfsauto’s toenemen. Nu al hebben 28 gemeenten plannen voor emissievrije zones vanaf 2025.

 

Inzichten

Dat er veel potentie is voor elektrificatie van wagenparken is wel duidelijk: 45% van de leads die Electrifleet met de growth hacking-activiteiten van Sprints & Sneakers binnenhaalt, wil het wagenpark nog gaan verduurzamen.

Ondernemers die wachten met het besluit om elektrische bedrijfswagens aan te schaffen, zeggen te wachten op betere specificaties (accu, actieradius, laadgewicht) of geven aan dat tweedehands goedkoper is of dat de financiële situatie op dit moment niet gunstig genoeg is.

In outreaches naar potentiële partijen die Electrifleet bij kan staan, komt de meeste respons op het thema duurzaamheid. De meeste sales qualified leads (SQL) slaan aan op ‘besparen’.

Inmiddels hebben ruim 26.000 ondernemers gebruikgemaakt van de TCO-tool. Dit omvat een Total-Cost-of-Ownership Tool-berekening waarbij diverse producten en diensten in één keer overzichtelijk in kaart worden gebracht. Denk daarbij aan de kosten voor: de aanschaf van auto’s, financiering, laadpalen, subsidieaanvraag, verzekeringen, rijtrainingen, strategisch en operationeel/tactisch advies.

 

Duurzaamheid

In 2021 heeft NN Group, waarvan Nationale-Nederlanden en Electrifleet onderdeel van zijn, zich gecommitteerd aan het verminderen van broeikasgassen met ten minste 35% in 2025 en ten minste 70% in 2030 ten opzichte van 2019. Het gaat daarbij om alle uitstoot van onze gebouwen, leaseauto’s en zakelijke vliegreizen.

Wereldproblemen oplossen

Electrifleet streeft naar een volledig elektrisch zakelijk wagenpark in Nederland. Ze willen bijdragen aan de verduurzaming en tegelijkertijd ondernemers succesvoller maken. Met de blik op de toekomst adviseren ze over elektrificatie en helpen ze bedrijven beschikbare kansen te grijpen.

Moederbedrijf Nationale-Nederlander legt hier uit hoe ze haar footprint probeert te minimaliseren.

Gezamenlijke missie

Lucas Hoogstraten, growth hacker bij Sprints & Sneakers: “De missie om de elektrificatie van het wagenpark in Nederland te versnellen sluit heel goed aan bij onze missie om wereldproblemen op een winstgevende manier op te lossen. Ik ben dan ook trots dat ik onderdeel mag zijn van deze samenwerking met Electrifleet!”

Op de hoogte blijven van de nieuwste groeistrategieën en een afspraak met ons plannen?

Sprints & Sneakers