Mentale gezondheid op nr. 1 bij werkgevers

Table of Contents

Deel de kennis:

Mentale gezondheid op nr. 1 bij werkgevers

 

Uitdaging

Je zegt je baan op bij Heineken en besluit voor jezelf te beginnen om de wereld mentaal gezond te maken. Een man met een missie, dat is Reinier de van der Schueren, de oprichter van OOPKOP. Op het platform voor mentale gezondheid kunnen werknemers matchen met coaches en sessies met hen afnemen.

Maar hoe krijg je zoveel mogelijk mensen mentaal gezond? En hoe zorg je ervoor dat OOPKOP bekend wordt bij werkgevers en dat zij het belang inzien van mentaal gezonde medewerkers?

Resultaten

  • Conversie 3,5x zo hoog door leads eerst op te warmen
  • 80% meer conversie naar meetings plannen op platform

 

Context

Stress, burn-outs, mentale klachten. Het lijkt eerder regel dan uitzondering als je kijkt naar de arbeidsmarkt. Naast het feit dat niemand in een uitgebluste situatie terecht wil komen, kost het verzuim en verloop erdoor bedrijven ook handenvol geld. Mentale gezondheid is dus duidelijk een win-win voor werknemers en werkgevers.

Waar Sprints & Sneakers zich als partner en werkgever (of ‘zingever’ zoals oprichter Bart Snijders het graag noemt) inzet voor een hoge mate van Quality of Life, past de missie van OOPKOP daar perfect bij. In de samenwerking, waar Sprints & Sneakers ook eigen tijd in investeert, is het doel om eind 2023 in totaal 17.000 werknemers in Nederland toegang te laten hebben tot het platform van OOPKOP.

Het belang van het platform is groot, want deelnemers aan de coachings van OOPKOP profiteren van de positieve resultaten: een daling van 20% in ziekteverzuim en een verbetering van de mentale gezondheid met liefst 97%.

Resultaten

De campagnes zijn gericht op CEO’s, eigenaren van bedrijven en uiteraard HR-managers en -afdelingen. Om het belang van mentaal fitte werknemers te onderstrepen, voerde Sprints & Sneakers een marktonderzoek uit onder werkend Nederland. 

De resultaten van dat onderzoek waren opvallend. Zo vindt 93% van de millennials dat werkgevers meer verantwoordelijkheid moeten nemen over de mentale gezondheid van hun werknemers. Ruim de helft (55%) overweegt zelfs om van werkgever te veranderen omwille van zijn/haar mentale gezondheid. 

Nieuws uit het onderzoeksrapport ‘Millennials luiden de noodklok’ werd opgepakt door de media, waaronder een uitgebreid artikel bij De Ondernemer. In de campagnes van Sprints & Sneakers voor OOPKOP is het rapport een goede lead magnet geworden. 

Onderzoeksrapport mentale gezondheid

De publicatie van OOPKOP die te downloaden is via de website.


In de zogenaamde outreaches naar directie en managers wordt de communicatie branchespecifiek ingestoken én persoonlijk gemaakt. Daarbij geloven beide partijen in het investeren van tijd om relaties op te bouwen met de doelgroep. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar vaak is juist snelle groei gewenst. Een simpele vergelijking met trouwen zegt genoeg over de duurzaamheid daarvan: Als je iemand voor het eerst ontmoet, vraag je diegene ook niet of iemand meteen ten huwelijk. Grote kans namelijk dat je dan een keiharde ‘nee’ in je gezicht krijgt.

Duurzaamheid

Mentale gezondheid is een van de grootste problemen bij jonge generaties. Niet voor niks is Sustainable Development Goal nummer 3 ‘Goede gezondheid en welzijn’ relevanter dan ooit. 

Bart Snijders, oprichter en -eigenaar van Sprints & Sneakers: “Vanuit onze missie om bedrijven die goed doen voor de wereld sneller te laten groeien, geeft het veel voldoening om op een slimme manier te growth hacken voor OOPKOP. En als onderdeel van onze samenwerking hebben ook alle medewerkers van Sprints & Sneakers toegang tot het platform.”

Roï Maktubi, growth hacker bij de agency: “Het is fijn samenwerken met OOPKOP omdat ze enorm gedreven zijn om zoveel mogelijk mensen te spreken, om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen mee te nemen in hun missie voor mentale gezondheid. Die growth mindset sluit heel goed aan bij ons als growth hacking agency.”

Wereldproblemen oplossen

OOPKOP lost wereldproblemen winstgevend op door ondernemers de voordelen te laten inzien van hulp bij mentale gezondheid en verzuimkosten te laten afnemen door de dienst af te nemen.

Op de hoogte blijven van de nieuwste groeistrategieën en een afspraak met ons plannen?

Sprints & Sneakers