10 nieuwe medewerkers dankzij talent hacking

Table of Contents

Deel de kennis:

10 nieuwe medewerkers dankzij talent hacking

 

Uitdaging

Hoe werf je talent in een krappe arbeidsmarkt? Voor een bedrijf van wie iedereen wel iets in huis heeft, zonder dat de bedrijfsnaam bij de consument bekend is. En dan ook nog eens voor specifieke functies voor productielocaties in dunbevolkte gebieden.

Voor die uitdaging stond multinational Trioworld dat talent hacking door Sprints & Sneakers inzette om employer branding op de kaart te zetten in Nederland, HR-processen te stroomlijnen, om zo makkelijker zelf vacatures te vullen.

Resultaten

  • 10 nieuwe medewerkers aangenomen door talent hacking
  • Oprichting van de MBO Tech Academy
  • Employer branding propositie vormgegeven

 

Context

Kijk eens in je keuken, open de koelkast of de broodtrommel. Grote kans dat je iets in huis hebt waarvan de grondstoffen of de verpakkingen gemaakt zijn door Trioworld. Het bedrijf, met vestigingen in tal van landen wereldwijd, produceert o.a. broodzakken voor supermarkten, folies voor om sixpacks blikjes en verpakkingsmaterialen voor bijvoorbeeld keukenrollen. Alles voor voedselveiligheid, sterke verpakkingen en veilig transport. En een bedrijf met een missie: ‘Rethinking plastic’. Op naar 100% gerecycled plastic.

Met productievestigingen onder andere in Apeldoorn, Harlingen, en Wieringerwerf heeft Trioworld 400 mensen die bijdragen aan deze missie. Maar talent is schaars en waarom zou je bij een voor de consument relatief onbekend bedrijf gaan werken?

Sprints & Sneakers ontwikkelde de employer branding voor Trioworld Nederland, inclusief *een employer value proposition waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. 

“Elke dag zie je de vruchten van jouw inspanningen, omdat talloze producten in de schappen van supermarkten nu een duurzamer jasje hebben. Jij bent een essentieel onderdeel van een grotere beweging die de wereld verandert en jouw toewijding is onmisbaar om onze ambitieuze doelen te bereiken.”

Passage uit de employer branding


Door buiten de gebaande paden te gaan van het standaard plaatsen van een vacature en simpelweg wat LinkedIn-profielen af te struinen of uitzendbureaus in te zetten, zetten we onze talent hacking expertise in om Trioworld succesvol te maken met hun recruitment. Van het eerste contact in de vacature tot aan de onboarding van nieuwe medewerkers. 

Zo heeft Sprints & Sneakers geholpen met het opzetten van de CRM, het begeleiden van een nieuwe recruitment website en uiteraard expertise op het gebied van online marketing. Een goede kruisbestuiving, want HR had weinig kennis van marketing, en marketing had weinig kennis van arbeidscommunicatie.

De samenwerking met de HR-afdeling van Trioworld liep gelijktijdig met de growth hacking-activiteiten van Sprints & Sneakers voor diverse productafdelingen.

Dit leverde het op

Al binnen drie weken kon door slimme online targeting en het gebruik van handige tools een Assistent Financial Controller aangenomen worden. Niet alleen de openstaande functie speelde daarin een rol, ook de combinatie van de juiste doelgroep bereiken met een heldere waardepropositie en scherpe copywriting was van belang. De kandidaat die aangenomen werd, sloeg goed aan bij de waardepropositie wat betreft de duurzame missie van Trioworld. 

Talent hacking gaat verder dan alleen recruitment. Met behulp van de door Sprints & Sneakers ontwikkelde SAHARA-funnel, werden ook kansen in andere funnelfases in kaart gebracht. Zo kon Trioworld al meer dan tien mensen via het eigen netwerk aannemen door de inzet van employer branding. “Iedereen in Harlingen wist opeens wie Trioworld was”, zegt HR-adviseur Regina Hellinga over de talent hacking efforts.

Oprichting MBO Tech Academy

Trioworld heeft in het eerste jaar van de samenwerking een heuse transitie ondergaan naar volledige controle over de eigen recruitment.

Regeren is vooruit kijken, dus om ook in de toekomst over voldoende talent te beschikken, zette Trioworld de MBO Tech Academy op. De technische dienst-afdeling van het bedrijf kampt met vergrijzing en heeft dringend instroom van nieuwe mensen nodig. Met een door Trioworld betaalde opleiding MBO Mechatronica, waarbij kandidaten 4 dagen per week werken en 1 dag naar school gaan, verzekert het bedrijf zich van een voorsprong in de war on talent. Trioworld biedt MBO-leerlingen de kans om zich verder te ontwikkelen door middel van een studie, en daarnaast krijgen ze ook een goed salaris. Win-win!

Interessante inzichten die de partijen tijdens de campagnes ontdekten: Ook de ouders van potentiële leerlingen blijken een belangrijke doelgroep te zijn voor de MBO Tech Academy. Het zijn vaak de ouders die meedenken met de studiekeuze van hun kinderen en hen online taggen in communicatie zoals die van Trioworld over de eigen opleiding.

Online video om nieuwe talenten aan te trekken voor de MBO Tech Academy.

Duurzaamheid

“Let’s rethink plastic” is de slogan waaronder Trioworld de missie is gestart om de hele industrie te laten bewegen naar circulariteit. 

Trioworld zet zich in voor het innoveren en ontwikkelen van duurzame oplossingen door gerecyclede materialen in hun producten te gebruiken, de dikte van de films te verminderen en te investeren in de recyclingcapaciteit.

Trioworld heeft haar doelstellingen op het gebied van sociale en milieuprestaties op elkaar afgestemd om specifiek de doelstellingen van de SDG’s 7, 8, 12, 13, 14 en 16 aan te pakken.

Wereldproblemen oplossen

De multinational streeft ernaar om tegen 2025 30% post-consumer recycled plastic (PCR) te gebruiken bij de vervaardiging van producten. Tegen 2030 moet dat percentage 50% zijn.

Lees hier het volledige impactreport van Trioworld.


Wat zegt de klant?

Madeleine Harmsen, hoofd HR van Trioworld Nederland, over de samenwerking en resultaten: “Vroeger leunden we vooral veel op kandidaten van recruitmentbureaus, nu hebben we in korte tijd al 10 nieuwe mensen helemaal zelf aangenomen via talent hacking. En door de interviews van talent hacker Gino kunnen we nu veel gerichter vacatures uitzetten en begrijpen we onze doelgroep beter.”

Gino Boekelaar, talent hacker bij Sprints & Sneakers: “Het is heel waardevol om een team van HR-professionals blij te maken met het werven van waardevolle talenten. Het grootste compliment voor mij is dat we het employer branding-verhaal ook internationaal hebben mogen presenteren aan alle HR-managers van Trioworld wereldwijd. Dat laat wel zien dat we met de Nederlandse vestigingen van Trioworld vooroplopen en de rest van het concern hebben kunnen inspireren. We zijn nog lang niet klaar met elkaar!”

Op de hoogte blijven van de nieuwste groeistrategieën en een afspraak met ons plannen?

Sprints & Sneakers