+87% year-on-year groei door corona growth hack

Table of Contents

Deel de kennis:

+87% year-on-year groei door corona growth hack

 

Uitdaging

Je hebt een softwareproduct dat het leven van elke reisagent leuker en makkelijker maakt, maar corona slaat toe en de hele reisbranche ligt maandenlang stil. Hoe zorg je ervoor dat je relevant blijft en zelf ook overleeft? 

Resultaten

  • 87% year-on-year groei

 

Context

Een bijzondere ontmoeting is de samenwerking tussen TripCreator en Sprints & Sneakers geweest. Door een presentatie van S&S-oprichter Bart Snijders in IJsland, kwamen we terecht op de radar van TripCreator. Het IJslandse bedrijf maakt software om (complexe) reisplanningen te maken voor de reisbranche. In het verleden werkte TripCreator met traditionele bureaus en die kwamen met traditionele advertentiecampagnes.

Geënthousiasmeerd door het verhaal van Bart Snijders over growth hacking, klopten de eilanders in 2019 aan bij Sprints & Sneakers. In de samenwerking legden we de focus eerst op het product zelf en het verhogen van de retentie, wat past in de full funnel focus van growth hacking.

Kort na de start kwam de reisbranche in 2020 wereldwijd maandenlang stil te liggen door de restricties om het coronavirus in te dammen. Reizen was beperkt en de vraag naar reisschema’s maken viel daarmee ook ineen. 

 

Exponentiële groei

 

Als reactie op de penibele situatie van reisorganisaties wereldwijd, besloot TripCreator om haar abonnementen op de software (SaaS) gratis te maken. Om zo de partners en potentiële klanten te helpen in die zware tijd. Als gevolg van dit sympathieke gebaar zag TripCreator ook een daling in de omzet, maar met acties en slimme inzet op lokale reisbureaus werd er year-on-year nog +87% gescoord deze periode. En… met het versoepelen van de coronamaatregelen en het aantrekken van het aantal reisbewegingen, realiseerde TripCreator exponentiële groei. 

De omzet kwam uit op een hoger niveau dan voorafgaand aan de covid-pandemie. 

Duurzaamheid

Tripcreator is een softwareoplossing voor de reisagent. De grootste negatieve impact zit in het energiegebruik en type dataopslag. Het minimaliseren, vergroenen of compenseren van uitstoot, is een logische eerste stap. 

Tripcreator is gevestigd op IJsland, dus fysiek bezoek van beide kanten heeft een flinke impact op de ecologische voetprint. Daarom wordt er zoveel mogelijk online gewerkt en is er slechts één keer een bezoek afgelegd aan het eiland door Sprints & Sneakers.

Bob de Vries, growth wizard bij Sprints & Sneakers over deze unieke samenwerking: “Met de snelheid van het licht verschijnen we bij elkaar op het beeldscherm, zolang we maar internet hebben. In de vier jaar dat we samenwerken hebben we elkaar maar één keer in het echt gezien, maar de resultaten zijn enorm.”

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste groeistrategieën en een afspraak met ons plannen?

Sprints & Sneakers