159,75% groei in e-commerce met Growth hacking

Table of Contents

Deel de kennis:

Suite702 x Sprints & Sneakers | groei in e-commerce met Growth hacking

Uitdaging

E-commerce omzet met 100%+ groeien

 

Context

Luxeproducten voor slaapkamer.

Resultaten

heden t.o.v. voorgaande jaar

  • 159,75% groei in omzet
  • 65,95% stijging in conversie
  • 146,92% stijging in transacties
  • 5,20% stijging in gemiddelde orderwaarde
"Fijne mensen die op vindingrijke wijze ons groeiende merk een enorme boost hebben gegeven. Het is (samen) aan allemaal knoppen draaien en kijken weke dingen het beste werken. Zo kunnen we kostenefficiënt experimenteren en ontdekken hoe we kunnen groeien. Gelukkig zonder dat we zelf hoeven snappen hoe dat werkt."

De vraag

Na het werken met een meer traditioneel bureau kwam Olaf Arkauer, de oprichter van Suite702, bij Sprints & Sneakers met een mooie uitdaging en ambitie om het op een slimmere manier aan te pakken: 100% groeien door middel van growth hacking. Leuk want wij zijn gek op mooie duurzame merken. Suite702 maakt mensen blij met mooie, kwalitatieve producten voor in de slaapkamer. Kenmerkend is het beddengoed aanbod in een grote variatie aan kleuren. 

De case

Zoals elk project zijn we begonnen met de audit. Een deep dive op de huidige marketingprestaties gaf ons duidelijk zicht op de groeikansen over de gehele funnel. Vanuit deze 0-meting en inzichten zijn we begonnen met een optimalisatieslag in de performance marketing: alle betaalde acquisitie activiteiten. Vervolgens zijn we breder gaan kijken naar de gehele funnel om duidelijk zicht te hebben op customer lifetime value en de attributie van kanalen hieraan. 

Van omzet naar winst

Return on ad spend is een veelgebruikt begrip. Een van de risico’s die we bij Sprints & Sneakers herkennen is het negeren van de marge op producten. Een variatie aan producten betekent een variatie aan marges, het enkel sturen op omzet terugkerend uit advertenties kan daardoor een vertekend beeld geven van de effectiviteit. Bijvoorbeeld: 

Een ROAS van 5 op een product met 20% marge is break-even, een ROAS van 5 met een product met een (netto) marge van 50%  

In plaats van te sturen op omzet optimaliseren we advertenties op winst. Door kostprijs, verzendkosten, handling kosten, retouren en zelfs onze agency kosten mee te nemen weten we exact wat een geïnvesteerde euro aan winst oplevert. Dit heeft geresulteerd in enerzijds een flinke stijging in omzet, maar misschien nog belangrijker een groei in winst. 

Pinterest advertising

Pinterest ondersteunend ingezet als awareness kanaal. Met 40 variaties in advertenties op kleur kunnen zij gericht zichtbaar worden met product in bijpassende kleur na bijvoorbeeld een zoekopdracht naar een bordeauxrood dekbed.

Datamodel

Door de gehele funnel inzichtelijk te maken in een model kunnen we groei forecasten en beter begrijpen waar in de funnel we groei kunnen realiseren. Groei zit niet altijd in nieuwe klanten, want wat als we een verbetering van 50% in conversie of retentie kunnen realiseren? Dit vergroot de customer lifetime value waardoor vervolgens geïnvesteerde euro’s in performance marketing een hogere return krijgen. We gebruiken dit model om te achterhalen waar in de funnel we de meeste groei kunnen realiseren, zodat we onze tijd maximaal effectief investeren.

Duurzaamheid

Het meeste beddengoed wordt op een manier geproduceerd die zeer schadelijk is voor het milieu en waarbij de arbeidsomstandigheden vaak vreselijk zijn. Terwijl eerlijk en duurzaam geproduceerd mooi luxe beddengoed helemaal niet zo duur hoeft te zijn. SUITE702 levert “affordable sustainable luxury”: beddengoed waar je niet voor krom hoeft te liggen.

Reactie van de client lead

“Groei realiseren is iets dat we altijd samen met onze klant doen. Een voorbeeld klant hierin vind ik SUITE702. Eigenaar Olaf kan zich heel erg vinden in de werkwijze van Sprints & Sneakers en denkt proactief mee. Door dit gezamenlijke enthousiasme én deze groeidrift, hebben we al heel mooie resultaten behaald.”

Op de hoogte blijven van de nieuwste groeistrategieën of een afspraak met ons plannen?

Sprints & Sneakers