Growth Hacking agency zoekt harige collega

Growth Hacking agency Sprints & Sneakers is op zoek naar een wel heel bijzondere collega. Het team groeit snel en zoekt meerdere mensen om de organisatie te versterken. De kandidaat die ze nu zoeken hoeft echter geen ervaring te hebben op het gebied van creatieve marketing, data of technologie. Wel op het gebied van een bal apporteren, trucjes doen en het brengen voor een goede sfeer op kantoor. De vacature is namelijk een zoektocht naar een kantoorhond.

De insteek van de vacature was in eerste instantie een 1 aprilgrap. De growth hacking agency werd niet alleen overspoeld met cv’s van schattige honden, maar ook met zeer gekwalificeerde kandidaten. “In de gesprekken gaven de baasjes van de honden aan dat ze enorm getriggerd waren om te solliciteren omdat wij deze vacature geplaatst hadden”, zegt Hugo Willemse, Talent Hacker bij Sprints & Sneakers.

Het bedrijf met kantoren in Amsterdam en Groningen won afgelopen jaar een gouden FD Gazellen Award voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Om de groei aan partners te kunnen volhouden heeft de agency meerdere vacatures openstaan. Om aandacht te trekken voor haar vacatures, plaatste Sprints & Sneakers op 1 april de vacature voor ‘Office Dog’. Wat in eerste instantie begon als grappig experiment, leidde tot een stormvloed aan positieve reacties. Sinds de plaatsing van de vacature heeft het bedrijf wekelijks al meerdere sollicitaties ontvangen van de potentiële nieuwe office dogs en hun baasjes. Compleet met sollicitaties in hondentaal (woof woof en waf waf) tot cv’s en hele LinkedIn profielen van de honden. 

Oprichter van Sprints & Sneakers Bart Snijders: “Experimenteren zit bij Sprints & Sneakers in ons DNA. We hadden de hoop dat het de aandacht van potentiële kandidaten zou trekken. Dat mensen zo positief zouden reageren hadden we niet verwacht. Daarnaast willen we meer honden op kantoor en dat is gelukt. Het experiment is daarom zeker geslaagd!”

Hondenbezitters die van mening zijn dat hun hond het in zich heeft om de volgende office dog te worden bij Sprints & Sneakers, kunnen hun sollicitatie sturen naar hugo@sprintsandsneakers.com. De oproep bevat verder de vraag om een foto van de hond en een korte introductie over waarom deze hond perfect geschikt zou zijn voor deze unieke baan. 

Over Sprints & Sneakers

Sprints & Sneakers heeft als eerste growth hacking agency een B Corp-status. Impact maken en goed doen is erg belangrijk voor het bedrijf. Momenteel werkt 70% van de klanten van de agency aan een of meer van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het streven is om in 2023 samen met alle partners van Sprints & Sneakers impact te maken voor een betere wereld.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hugo Willemse: hugo@sprintsandsneakers.com 

Sprints & Sneakers