Inzicht in impact: Sprints & Sneakers geeft volledige transparantie over zichzelf en klanten

Impact Report 2022

Growth hacking agency Sprints & Sneakers gelooft dat groei niet ten koste hoeft te gaan van mens en planeet. Positieve impact maken op die laatste twee is wat het 45-koppige team drijft. En voor het eerst maakt de agency met het ‘Impact Report 2022’ inzichtelijk wat haar impact én die van klanten is.

Bedrijven met meer dan 250 medewerkers zijn wettelijk verplicht om vanaf 2024 te rapporteren op impact. Sprints & Sneakers heeft nog niet die omvang maar ziet als houder van het B Corp-certificaat ook geen reden om te wachten tot volgend jaar of op het bereiken van een bepaald aantal collega’s. Daarom besloot de growth hacking agency vorig jaar al de eigen inspanningen en die van klanten op het gebied van duurzaamheid bij te houden en deze nu publiekelijk te presenteren.

Net zero

Belangrijke uitkomsten uit het rapport zijn dat Sprints & Sneakers haar CO2-uitstoot per medewerker in 2022 met ruim 10% heeft gereduceerd en verder gecompenseerd naar ‘net zero’. Daarnaast zijn ruim 300 bureau-uren gedoneerd aan goede doelen, waaronder Stichting KiKa. De Quality of Life-score van medewerkers steeg naar 7,6 en de waardering van Sprints & Sneakers als werkgever kwam uit op een 9,0. In totaal draagt 70% van de klanten bij aan één of meerdere duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het doel is een score van 100% tegen het eind van 2025. 

‘Duurzaamheid is een reis’

Mara de Haas van het Sprints & Sneakers impactteam: “Duurzaamheid is een reis, je bent niet van de ene op de andere dag duurzaam. Elke dag, elke maand, ieder jaar leren we meer en met alles wat we doen, zien we ook weer nieuwe kansen. Met al die inzichten helpen wij onze klanten om ook een positieve impact te maken.” 

Download het rapport

Het Impact Report 2022 is gratis te downloaden via SprintsandSneakers.com/report.

Sprints & Sneakers