Wat is een meta description?

Table of Contents

Deel de kennis:

Een meta description is een korte paragraaf die beschrijft waar uw website of blog post over gaat. Het moet tekens, trefwoorden en relevante informatie bevatten voor zowel zoekmachines als potentiële klanten/bezoekers van je site. Je moet proberen om zo relevant mogelijke meta description te schrijven omdat ze een van de eerste dingen zijn die mensen zien wanneer ze zoeken via Google.

Waarom is een meta description belangrijk?

Een meta description is belangrijk omdat het de inhoud geeft die mensen zien wanneer ze zoeken naar jouw website of blog. Het moet kort en bondig zijn, maar gedetailleerd genoeg om lezers te verleiden op de link te klikken.  De lengte van de zin kan variëren, afhankelijk van wat je wilt zeggen in deze ruimte. Als iemand bijvoorbeeld wil schrijven over zijn ervaring met een eetstoornis, kan hij enkele details toevoegen over hoe het zijn leven heeft beïnvloed of wat hem ertoe heeft aangezet een behandeling te zoeken.  Je kunt deze ruimte ook gebruiken als een call to action voor je lezer – zoiets als “klik hier” of “lees meer”.

Hoe maak je een meta beschrijving?

De beste manier om een meta description te schrijven is door de eerste paar zinnen van je blog post te gebruiken. Je kunt dan extra details toevoegen die niet in je titel of inhoud staan, maar gebruik geen opvul woorden zoals “heel” en “echt”. Als je moeite hebt met het schrijven van dit deel van je blogbericht, maak dan een overzicht van de punten die je in elke zin wilt maken, terwijl je het kort en bondig houdt.  Bovendien, als iemand anders heeft geschreven over hetzelfde onderwerp (of iets vergelijkbaars), lees dan hun beschrijvingen en kijk hoe ze dingen hebben geformuleerd, zodat je ideeën kunt krijgen over manieren om bepaalde concepten te beschrijven zonder ze direct te kopiëren.

Meta description belangrijk voor SEO

Een meta description is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het vat de inhoud van een webpagina samen, die vervolgens wordt geïndexeerd door verschillende grote zoekmachines zoals Google en Yahoo! Het maakt het gemakkelijk voor mensen om jouw pagina te vinden als ze iets zoeken op een van deze sites.

Hoe meer relevante inhoud je hebt, hoe groter de kans dat mensen op je link klikken en de pagina bezoeken. Trefwoorden in een meta beschrijving helpen zoekmachines om relevante pagina’s te vinden en geven je ook betere kansen om hoog te eindigen voor die trefwoordzin, wat zal leiden tot meer verkeer.

Een goede manier om te beginnen is door het schrijven van trefwoorden rond wat uw website of webpagina beoogt te bereiken. Hierdoor kan het gemakkelijk gevonden worden in zoekmachines. Trefwoord zinnen moeten ook worden opgenomen in de eerste 150-160 tekens van een meta description om meer verkeer van zoekmachines te krijgen.

Een goede vuistregel is dat uw meta description keywords moet bevatten en niet langer mag zijn dan 160 tekens, inclusief spaties. Het zal uw zoekmachine rankings verbeteren, maar het is belangrijk om te onthouden dat het ook belangrijk is voor mensen om te zien wat de webpagina bevat. Zoekmachines zijn slim genoeg om je te straffen of zelfs je pagina uit hun index te verwijderen als ze het relevant vinden.

Tips voor betere google resultaten

Wanneer je een titel schrijft, wil je dat hij kort maar beschrijvend is. Als de lengte van je titel beduidend minder is dan 65 tekens of meer, is er een kans dat Google het niet eens zal tonen in hun zoekmachine. Zorg er daarom voor dat je dit deel zo beknopt mogelijk houdt! Wanneer je aan je meta description werkt, volg dan deze stappen: 

– Schrijf alle belangrijke punten op over wat mensen moeten weten wanneer ze elke zin doorlezen

Hou het kort (onder de 300 woorden) terwijl je er toch voor zorgt dat alles logisch bij elkaar blijft.

Gebruik relevante zoekwoorden door de inhoud zonder dat ze onnatuurlijk of spammy klinken.

Vergeet niet dat het hebben van goede SEO niet gaat om Google te misleiden. Als uw pagina relevant is voor het onderwerp, dan zou het goed moeten scoren in de zoekresultaten!

Kort samengevat

Een meta description is het stukje tekst dat wordt getoond in de resultaten van zoekmachines, wanneer een gebruiker zoekt op uw bedrijfsnaam, blog of andere zoekopdracht. Deze informatie kan helpen om meer clicks naar uw site te krijgen en uiteindelijk meer leads als het goed gedaan wordt. Wanneer je er een maakt, denk er dan altijd aan dat het kort maar informatief genoeg moet zijn dat lezers gedwongen worden om op uw link te klikken. Als u hulp nodig hebt bij het optimaliseren van deze belangrijke stukken inhoud, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij van Sprints and sneakers zijn er voor alles wat met marketing te maken heeft, dus laat ons weten wat we vandaag nog voor u kunnen doen! Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

 
Sprints & Sneakers