11 praktische tips om de online zichtbaarheid van je bar, restaurant of hotel te verhogen

Table of Contents

Deel de kennis:

11 praktische tips om de online zichtbaarheid van je bar, restaurant of hotel te verhogen

Misschien heb je niet het budget om iemand in te huren om je te helpen met je online zichtbaarheid. Toch is dit geen excuus om de kansen die de online wereld ons biedt te verwaarlozen. Om bars, hotels en restaurants te helpen met hun online aanwezigheid geven wij van Sprints & Sneakers  11 praktische inzichten om je zaak deze zomer nog zichtbaarder te maken dan ooit tevoren.

1. Lokale SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel organisch gevonden worden (zonder te betalen per bezoeker) in Google. De zoekmachine wordt steeds slimmer in het ontvangen van allerlei signalen om de beste antwoorden bovenaan de resultatenpagina van de zoekmachine te zetten. Eén van die signalen is de locatie waar de gast vandaan zoekt.  Met een paar slimme aanpassingen zorg je ervoor dat jouw website deze signalen doorgeeft aan Google voor een betere lokale vindbaarheid van je bedrijf. Om de lokale SEO te verbeteren, voert je de volgende acties uit voor uw website:

  • Stel je bedrijf op Google Mijn Bedrijf in.  (zie tip 3)
  • Zorg dat je wordt weergegeven op lokale / regionale (horeca)platforms, inclusief adresgegevens
  • Voeg je adres en openingstijden toe aan je website (footer, contactpagina, speciale openingstijden pagina). Bonus: doe dit met schema markup
  • Neem je plaatsnaam op in titels, tags en beschrijvingen
  • Verzamel zoveel mogelijk recensies (niet specifiek lokaal, maar het helpt wel om je te onderscheiden van lokale concurrentie)
  • Integreer Google Maps in je contactpagina of footer

2. Display advertising (met routebeschrijving)

Display advertising is de benaming voor het adverteren met zogenaamde banners op websites. Met andere woorden, de beeldadvertenties die iedereen kent van zijn favoriete nieuwssites. Deze vorm van adverteren kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op locatie, interesses, leeftijd en kan geplaatst worden op specifieke websites of een combinatie van deze factoren. Dit biedt jouw bar, hotel of restaurant de mogelijkheid om een relevante doelgroep te bereiken die zich in de buurt van jouw zaak bevindt. Daarnaast kun je de banner versterken met een routebeschrijving door een koppeling te maken met Google Mijn Bedrijf. Zo kunnen mensen na het zien van uw advertentie om 10 voor 6 ‘s avonds direct naar jouw restaurant lopen.

3. Google Mijn Bedrijf instellen

Je kunt jouw bedrijfspagina claimen via Google Mijn Bedrijf. De resultaten van deze bedrijfspagina’s worden normaal gesproken rechts of relatief bovenaan de zoekresultaten getoond in een apart blok. Meestal worden hier contactgegevens zoals bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website en openingstijden getoond. Ook is er ruimte voor het stellen/beantwoorden van vragen, worden reviews getoond, kun je mooie afbeeldingen van je interieur laten zien en is er zelfs ruimte voor gratis marketing (daarover later meer). Zorg ervoor dat je je bedrijfspagina claimt, voeg gave foto’s toe en vul zo veel mogelijk relevante informatie in. Daar worden Google en mensen die naar je zoeken blij van.

4. Adverteer gratis via Google Posts

Het is net al gezegd dat je in Google Mijn Bedrijf de “Google Post” functionaliteit hebt. Hiermee kun je naar eigen inzicht een bericht communiceren dat 7 dagen in je Google Mijn Bedrijf blok blijft staan. Dit is duidelijk zichtbaar voor iedereen die naar jouw bedrijf zoekt en ook nog eens gratis. Dit is een ideale manier om je nieuwste menu, speciale aanbiedingen of nieuwe producten te communiceren met jouw doelgroep. Uiteraard is dit geen vervanging voor social media of e-mailmarketing, maar een aanvulling op. 

5. Optimaliseer SEO voor je niche

Zoals net genoemd, zorgt SEO ervoor dat Google (en dus zoekers) jouw website goed kunnen vinden. Het lastige is dat meerdere bedrijven dit doen. Wil je dus gevonden worden op “restaurant amsterdam”, dan concurreer je direct met alle grote jongens die SEO uitbesteden. Je kunt bijvoorbeeld ranken op “Hollandse stamppot restaurant Amsterdam”. Dit is veel specifieker qua zoekterm, waardoor er minder concurrentie is. Zorg ervoor dat je website deze niche zoektermen bevat (titels, URL’s, teksten, alt tags van afbeeldingen) en zorg ervoor dat je continu content deelt met je doelgroep over deze niche. Denk aan het delen van gerechten, recepten en verhalen over je producten via blogs, social media en e-mailmarketing.

6. Maak look-a-likes van bestaande klanten

Zoals je weet heeft praktisch heel Nederland  minimaal 1 sociaal platform op zijn smartphone, klanten dus ook. Binnen deze sociale platformen heb je de mogelijkheid om een klantenlijst te uploaden (geen zorgen, dit is geanonimiseerd en legaal) en vervolgens via bijvoorbeeld Facebook te zoeken naar vergelijkbare profielen van jouw klanten. Deze profielen kun je gebruiken in een gerichte advertentiestrategie om jouw doelgroep te vinden, te benaderen en uiteindelijk om te zetten in een klant.

7. Bereik je doelgroep via social media

Deze tip had je natuurlijk wel verwacht. Uiteraard moet je jouw doelgroep op social media niet alleen bereiken door er voor te betalen. Met Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat, Pinterest en TikTok heb je genoeg keuze en kun je het zelfs allemaal doen als je doelgroep dat waardeert. Belangrijke overwegingen bij de keuze van welke social media platformen je inzet en op welke manier zijn:

  • Welke platforms worden door je doelgroep gebruikt? De doelgroep op Snapchat is aanzienlijk jonger dan op LinkedIn
  • Welke informatie nemen ze op deze platforms tot zich? Zijn het video’s of teksten? Grappige berichten of waardevolle content. Richt je content op het platform.
  • Hoe ga ik de interactie aan met mijn doelgroep? Zenden is natuurlijk goed, maar interactie nog beter. Bedenk een tactiek waarbij de doelgroep ook met jou gaat communiceren.
  • Wees zo uniek mogelijk. Er zijn veel restaurants en cateraars in Amsterdam, hoe zorg je ervoor dat ze je volgen en onthouden?

8. Creëer videocontent

Er zijn talloze mogelijkheden om videomarketing in te zetten. Je kunt natuurlijk een bedrijfs/merk video maken als eerste stap. Andere voorbeelden zijn het delen van de sfeer in je zakelijke leven via social media, how-to video’s maken voor YouTube, het turbulente leven als ondernemer vloggen of zelf met iets compleet nieuws komen. YouTube heeft alleen al meer dan een miljard gebruikers. Bovendien doet videocontent het altijd erg goed op social media en is het een mooie aanvulling op je website.

9. Doe aan e-mailmarketing

Leest dan niemand die nieuwsbrieven? Fout! Bij Sprints & Sneakers halen we met onze klant gesegmenteerde nieuwsbrieven een gemiddelde open rate van 63% voor onze klanten. E-mailmarketing is een uitstekende manier om te communiceren met potentiële klanten. In tegenstelling tot social media geeft het je de mogelijkheid om uitgebreider uitleg te geven als dat nodig is of om meerdere boodschappen in 1 bericht te verpakken. Zorg ervoor dat klanten weten dat ze gemaild worden en maak elke mail de moeite waard om te openen.

10. Nodig (micro-)influencers uit om je bedrijf te bezoeken

Influencers… Je ontkomt er niet aan in 2021. Maar de meesten zijn eigenlijk best aardig en je kunt er niet omheen dat ze het gedrag van hun volgers in meer of mindere mate beïnvloeden. Probeer het zelf maar! Leg contact met influencers in je regio en vraag ze om naar je zaak te komen, je gerecht te proberen of een cocktail naar hen te vernoemen. Gewoon een post op hun Instagram als bedankje en je bereikt meer potentiële klanten. Zorg er wel voor dat de influencer in kwestie een connectie heeft met jouw doelgroep.

11. Creëer een 'Insta-wall' in je bedrijf

Mond-tot-mondreclame blijft de beste vorm van reclame die er is. Gelukkig kun je jezelf altijd een handje helpen. Richt bijvoorbeeld een muur in je ruimte in speciaal voor Instagram-foto’s en vermeld je merknaam op deze muur. Je kunt ook maandelijks een gratis diner verloten onder iedereen die jouw bedrijf op Instagram tagt. Help mensen een handje zodat zij jou kunnen helpen!

We dagen je uit om al deze inzichten deze zomer te gebruiken en we hopen dat het ondanks alles wat er in de wereld gebeurt een goed seizoen voor de horeca wordt. Als je hulp nodig hebt bij het benutten van de online kansen voor de horeca, kun je altijd bellen of mailen.

Sprints & Sneakers