Sinterklaas zoekt sneakers

Table of Contents

Deel de kennis:

De opwarming van de aarde

In de week van 30 november 2021 hebben we samen met Buurthuis Archipel in de Makassarpleinbuurt in Amsterdam Oost meer dan 100 paar schoenen ingezameld voor mensen die het minder hebben.

We kwamen op het idee doordat Nederland massaal hun schoentje zetten voor Sinterklaas. Helaas is niet iedereen in de gelegenheid om hieraan mee te doen, simpelweg omdat zij geen schoen hebben of geen geld voor een cadeautje om erin te stoppen. 

 

Ons kantoor is gelegen in de Indische buurt in Amsterdam en we kijken uit op Buurthuis Archipel. Het buurthuis is een uitgiftepunt van de Voedselbank en wekelijks staat er een lange rij voor voedsel- en kledingpakketten. Iedere week zien we (steeds meer) mensen uit de buurt in de rij staan. Uit een gesprek met vrijwilligers bleek dat er op dit moment een grote behoefte is aan schoenen. Zo is het idee om met Sinterklaas je ‘schoen te zetten’ voor een ander ontstaan. Dit jaar op pakjesavond niet nemen, maar juist geven!

 

Als Sprints & Sneakers zijnde hebben we als missie om bij te dragen aan de  17 SDG’s van de Verenigde Naties. Armoede uitroeien is één van die doelen. Vaak denken we bij armoede aan het buitenland, maar armoede zie je ook in Amsterdam, recht voor de deur. Met acties zoals deze kunnen we stapje voor stapje  de wereld een beetje beter maken en het goede voorbeeld geven. Zo gaan we dit jaar ook weer aan de slag met het maken van kerststukjes voor eenzame ouderen in Amsterdam Oost en helpen we mee met het inpakken voor de Voedselbank.

Wil je ontdekken wat Sprints & Sneakers voor jouw bedrijf kan betekenen? 

Wij zijn daarnaast opzoek naar nieuw talent om ons team te komen versterken. Interesse? Neem een kijkje bij onze vacatures

Sprints & Sneakers