Redefining Growth, Impact First

Sprints & Sneakers is op een missie om met behulp van growth hacking een positieve impact te maken op de wereld. Als groeipartner geloven dat groei verder gaat dan alleen te kijken naar omzetcijfers. Wat betekent groei eigenlijk? Kunnen we groei herdefiniëren naar een ontwikkeling die niet ten koste gaat van mens en milieu?

We hebben de ambitie om in 2027 100% van onze klanten te laten bijdragen aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Benieuwd hoe jouw organisatie laagdrempelig kan starten met een bijdrage aan de 17 SDG’s? Download onze Social Impact Calendar en draag door middel van teamuitjes bij aan impactvolle dagen.

Inzichten

  • Je totale omzet kan tot 20% stijgen door (maatschappelijk) verantwoord ondernemen.
  • Wet en regelgeving gaat veranderen. De Green Deal staat voor de deur. Bedrijven worden verplicht hun impact meetbaar te rapporteren.
  • $44 biljoen, ongeveer de helft van alle economische activiteiten, is minstens voor een klein deel afhankelijk van de natuur.
  • Grondstoffen van niet duurzame producten worden duurder.
  • 64% van de millennials is bereid een baan af te wijzen als een bedrijf niet verantwoord onderneemt.
  • 66% van de consumenten wereldwijd is bereid meer te betalen voor duurzame goederen.

Een paar problemen

  • In 2018 bezaten de 26 rijkste mensen ter wereld evenveel vermogen als de helft van de wereldbevolking
  • Sinds 1970 is 68% van onze biodiversiteit afgenomen
  • 44 triljoen dollar, ongeveer de helft van alle economische activiteit, is op zijn minst gematigd afhankelijk van de natuur.
  • De top 1% is verantwoordelijk voor 15% van de uitstoot, bijna twee keer zoveel als de armste 50% die verantwoordelijk is voor slechts 7%, terwijl zij de grootste gevolgen van het klimaat dragen

Leading by example

Het is ons doel om de eerste impact positieve Growth Hacking Agency van Nederland te worden. We hebben compassie voor het leven, een diepe waardering voor onze planeet en zijn gedreven door gerechtigheid. We doen nog niet alles wat een verantwoordelijk bedrijf kan doen. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar we hebben de neiging om het verschil te maken.

B-corp

Het B-corp certificaat is een initiatief van non-profit organisatie B-Lab en is in het leven geroepen voor bedrijven die zich onderscheiden op sociaal- en milieugebied, en daar transparant in zijn. Wij zijn enorm trots op het feit dat wij ons nu één van de 113 B-Corp gecertificeerde bedrijven in Nederland mogen noemen. Ons volgende doel is dat eind 2022 60% van onze klanten een bijdrage levert aan een betere wereld.

SDG's

Een organisatie is in onze ogen betekenisvol wanneer deze bijdraagt aan de 17 SDG’s (Sustainable development goals) van de Verenigde Naties. Veel van onze klanten dragen bij aan de 17 SDG’s. Doen ze dit (nog) niet? Dan helpen en begeleiden we ze hier graag bij.”

Benieuwd hoe jij laagdrempelig kunt starten met een bijdrage aan de 17 Sustainable Development Goals? 

Download de Social Impact Calendar en draag door middel van teamuitjes bij aan impactvolle dagen.

Net Zero

Door middel van onze race to Net Zero werken we naar de doelstelling toe om tegen het einde van 2022 Net Zero te zijn. 

Benieuwd hoe jij kunt starten met een 0-meting en hoe je medewerkers mee krijgt?

 

 

Growth for Good

Jaarlijks doneren we onze growth hacking uren aan non-profit organisaties om hun marktaandeel te vergroten en daarmee hun positieve impact. Heb jij interesse in ons Growth For Good programma? Meld je aan. 

Events

Door het organiseren van webinars en hackatons vergroten we het bewustzijn rondom positieve impact bij andere Growth Wizards. Benieuwd naar ons webinar “Maak impact meetbaar”?  

 

Groei gaat te vaak over geld en macht, te weinig over impact.

We zijn constant op zoek te gaan naar vernieuwende manieren van marketing. We lossen problemen op. 

Wij streven naar een wereld met enkel duurzame groei. Een wereld waarin alle bedrijven niet carbon neutral zijn maar carbon negatieve. Idealistisch? Ja, maar niet onrealistisch. Wij kunnen namelijk alles wat wij doen onderbouwen met data. Growth hacking is ontstaan in de tech-wereld om bedrijven snel winstgevender te maken. Maar enkel commerciële doelen nastreven is niet meer van deze tijd. Wij houden onszelf, en de bedrijven waarvoor wij werken, elke dag verantwoordelijk. Verantwoordelijk voor de keuzes die wij maken en de impact die deze keuzes hebben, op mens en planeet. Alleen door allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen kunnen we duurzame groei verwezenlijken en de toekomst positief hervormen.

Growth Hacking met Sprints & Sneakers doe je vanwege:

Op de hoogte blijven van de nieuwste groeistrategieën of een afspraak met ons plannen?

We zullen geen tikkie sturen voor de koffie, promised.

Sprints & Sneakers