GIF van Rose die een grafiek tekent

Merk verschil: branding als basis voor groei

Bla bla bla branding. “Lekker belangrijk zo’n merk, als ik maar groei met mijn bedrijf”. Klinkt logisch, maar een merk is meer dan een naam en een logo. Het is het fundament van je bedrijf en daarmee de basis voor duurzame groei. 89% van de mensen koopt liever bij een bedrijf dat ze kennen. 

Dus, hoe ziet jouw merk eruit, hoe klinkt het en hoe maak je het herkenbaar bij jouw doelgroep? En nog belangrijker: Waarom bestaat jouw bedrijf?


WHY ?

“People don’t buy what you do, they buy WHY you do it”. Marketinggoeroe Simon Sinek is er duidelijk over: Je merkverhaal start met de vraag waarom je bestaat. En als wij het mogen aanvullen: Wat draag jij bij aan deze wereld dat goed is voor mens en planeet? Welke wereldproblemen ga jij oplossen met je bedrijf?

Sprints & Sneakers helpt om je WHY te achterhalen en een sterke positionering neer te zetten. Waarbij positieve impact een logisch onderdeel is van je merkstrategie. We kijken dus niet alleen naar de Customer, Company en Competition, maar ook naar de wereld, oftewel Climate.

Mensen maken het merk

Branding start intern, want jouw mensen dragen de merkwaarden uit naar buiten toe en creëren met alle communicatie bepaalde associaties bij de doelgroep. Internal branding mag dan ook niet ontbreken in een goede merkstrategie en is standaard onderdeel van een merktraject met Sprints & Sneakers.

Een sterke merkpropositie helpt je ook nieuw talent aan te trekken. Niet alleen zijn je eigen medewerkers ambassadeurs voor je werving, ook je marketingcommunicatie kan een sterke drijver zijn in recruitment. Daarom helpen onze merk- en recruitmentspecialisten bij het opzetten van succesvolle employer branding.

Alle onderdelen van een sterk merk in de juiste mix zorgen voor een consistent merkverhaal. De basis voor groei op lange termijn. Hoe ga jij investeren in je merk? Neem contact op met merkstrateeg Jorn Agterberg voor vrijblijvend advies.

Voor ieder merk, in elke levenscyclus

Hoe kan Sprints & Sneakers jou helpen een sterk merk te bouwen? Of je nu een nieuw merk wilt lanceren, een volledige herpositionering nodig hebt of het tijd is om je huidige verhaal af te stoffen en weer glans te geven, we are happy to help! Niet zeker welke dienst jij nodig hebt? Plan een gesprek met merkstrateeg Jorn Agterberg voor een vrijblijvend advies

Rebranding

Away with the old, in with the new. Een compleet nieuwe strategie en visuele identiteit die jouw merk nieuw leven in blaast. 💥

Repositioning

Een nieuwe positionering in de markt. We kijken naar de WHAT en kijken hier naar de mogelijkheden voor maximale groei. 🚀

Revitalisation

Een opfrisser voor jouw merk. Het gros blijft hetzelfde. Echter verandert de manier van hoe jij je WHY communiceert. 🧽

Branding met Sprints & Sneakers doe je vanwege:

Sprints & Sneakers