Foto van Greta, medewerker van Sprints & Sneakers

Nooit meer een tekort aan toptalent

Is het vinden van nieuwe collega's je grootste bottleneck voor de groei van jou organisatie? Dan is talent hacking de oplossing.

Bij Talent Hacking gebruiken we hetzelfde data-gedreven, experimentele proces als bij growth hacking. Het resultaat? Snellere time-to-hire; lagere wervingskosten; meer kandidaten.

Voor wie is talent hacking geschikt?

😱 Heb je moeite met het vinden van nieuwe collega’s? Of ze komen wel langs voor een gesprek, maar kiezen ze er vervolgens voor om bij een concurrent te gaan werken?
Investeer je tijd, aandacht en geld in je personeel, maar is het verloop nog steeds te hoog?
💸 Is hiring de grootste bottleneck is voor jouw organisatie?

Dan is talent hacking de oplossing 🚀

Wat is talent hacking?

The war on talent is meer gaande dan ooit. Meer vacatures dan mensen. 

En toch groeien we bij Sprints & Sneakers maandelijks met 2 tot 3 mensen.

Benieuwd hoe? 

Wij noemen het talent hacking. Vanuit een duidelijke employer brand en employee value proposition bepalen we de strategische personeelsplanning. Vanuit deze behoefte omschrijving we candidate persona’s om zo met een gericht sprints proces toptalenten naar ons toe te trekken. 

De tijd dat je een vacature op Indeed plaatste en daar geweldig veel reactie op kreeg is voorbij. Afhankelijk van je doelgroep gebruik je bijhorende kanalen: promotie via Tiktok solliciteren via What’sapp. 

Ervaren hoe het is om bij jouw organisatie te werken terwijl de kandidaten een spel of quiz spelen. Of ga je al zover als een digitale employee experience in de Metaverse?

Foto van Sharif, medewerker van Sprints & Sneakers

Recruitment & Sourcing Audit

We brengen je recruitmentproces, datahuishouding, employer branding strategie en huidige organisatie behoefte in kaart om vervolgens tot een duidelijk aanvalsplan te komen.

bob die een driehoek tekent

Employer branding strategie

Een campagne zonder strategie is als ergens aan werken zonder een missie. Kopieer jij nog steeds vacature teksten van anderen en denk je met een alleen competitief salaris toptalent aan te kunnen trekken? Wij helpen je om een ijzersterke propositie te formuleren waar toptalent zich aangetrokken tot voelt.

Foto van Greta, medewerker van Sprints & Sneakers

Impact in de gehele journey

In tegenstelling tot traditionele recruitment dat zich richt op het aantrekken van nieuwe kandidaten, richten wij ons op de gehele employee journey. Dan bekendheid als werkgever, tot het aanmeldproces, onboarding en interne referral programma’s.

Talent Hacking Sprints

Met ons sprintproces zijn we in staat om snel hypotheses te valideren, te meten welke tactieken effectief zijn en die te schalen. Kwalitatief goede kandidaten tegen een lage cost per hire die fan worden van je merk.

Benieuwd hoe talent hacking jou kan helpen? Volg de Talent Hacking Masterclass

Masterclass: 5 simpele en effectieve Talent Hacking tactieken om je talent pool te vullen

Wil jij talent aantrekken als motten naar een vlam? Maar heb je geen idee hoe je dit doet? Geen probleem.

Om de 2 weken organiseren we een masterclasss van 45 minuten waarin je leert hoe je passieve kandidaten bereikt via laagdrempelige marketing kanalen en deze activeert om contact met jou op te nemen.
Schrijf je hieronder in voor de volgende live masterclass.

Talent Hacking Masterclass

Talent Hacking met Sprints & Sneakers doe je vanwege:

Hulp nodig bij het werven van talent? Laat ons je helpen.

Trotse partners van:

Sprints & Sneakers

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Wij gebruiken deze om uw online ervaring te verbeteren, statistische gegevens te verzamelen en de functionaliteit van de site te optimaliseren. Bekijk Privacy Policy