Foto van Greta, medewerker van Sprints & Sneakers

Een altijd volle talent pool - ook in een krappe arbeidsmarkt

Groeien als bedrijf in deze arbeidsmarkt is niet makkelijk, dat merken we allemaal. Talent is steeds moeilijker te vinden, aan te trekken en te behouden. En als er een kandidaat vrijkomt, dan staan er een half dozijn bedrijven klaar om deze op te pikken. Hoe zorg je ervoor dat kandidaten voor jou kiezen? Laat zien wat werken bij jouw bedrijf uniek maakt! Met Talent hacking zorg je ervoor dat je zichtbaar bent bij je doelgroep, voordat ze voor een andere organisatie kiezen. Met onze vernieuwende aanpak ben jij je concurrenten voor. Meer weten? Let's talk!

15 minuten training:
Zó vul jij jouw pijplijn met toptalent

Wil je jouw pijpleiding vullen met talent? Maar het je geen idee hoe je verleidelijke campagnes opzet die kandidaten aantrekken als motten naar een vlam? Geen probleem.

In deze 1-op-1 sessie van training van 30 minuten leer je hoe je passieve kandidaten bereikt via laagdrempelige marketing kanalen en deze activeert om contact met jou op te nemen - tegen een significante lagere kosten dan de conventionele recruitment technieken.

Talent Hacking / Recruitment marketing training

Het Talent Hacking proces

Dat sprints & sneakers zich is gaan focussen op talent hacking is geen toeval. Ondanks de grote krapte op de growth hacking markt, ontvangt S&S 3 tot 5 sollicitanten per week. Toen onze klanten dit hoorde, vroegen ze klanten of we ze hierbij konden helpen - 1 sprint verder en onze klanten zagen langzaam dezelfde resultaten.

"Waarom ons proces zo effectief is?" Integendeel tot recruitment marketing is het talent hacking diep geworteld in het growth hacking proces - hetzelfde proces een andere doel. We focussen hierbij op de kern en bouwen een effectieve strategie op de fundamentele bouwstenen. Vervolgens hangen we hier de meeste geavanceerde marketing en data analyses aan om alles wat we doen te meten. Werk het niet? Dan proberen we iets anders tot het wel werkt.

Hieronder leggen we kort uit hoe het proces eruit ziet.

Foto van Sharif, medewerker van Sprints & Sneakers

Recruitment & Sourcing Audit

We nemen jouw hele recruitment, sourcing en employer branding onder de loep en leggen deze naast jouw bedrijfsdoelstellingen.

bob die een driehoek tekent

Employer branding strategie

Uit de audit en doelstellingen vloeit een employer branding strategie die er voor zorgt dat jij jouw doelen behaalt.

Foto van Greta, medewerker van Sprints & Sneakers

Impact in het gehele oriëntatieproces

We zorgen dat je zichtbaar bent bij het juiste talent, zelfs voordat ze gaan zoeken. Zo komen ze bij jou terecht als ze gaan zoeken.

Talent campagnes opzetten

Met deze campagnes zorgen we dat je de kandidaten bereikt met de juiste boodschap op het juiste moment.

Trotse partners van:

Talent Hacking met Sprints & Sneakers doe je vanwege:

Hulp nodig bij het werven van talent? Laat ons je helpen.

Sprints & Sneakers

Om onze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van Cookies. Wij gebruiken deze om uw online ervaring te verbeteren, statistische gegevens te verzamelen en de functionaliteit van de site te optimaliseren. Bekijk Privacy Policy