Het Bullseye Framework: Wat is het en hoe pas je het toe?

Table of Contents

Deel de kennis:

Weten waar je je aandacht en middelen op moet richten kan bepalen of jouw bedrijf slaagt of niet. In de huidige concurrerende markt waarin consumenten worden overspoeld met informatie, is het van belang dat bedrijven ontdekken waar hun sterke en zwakke plekken liggen. Welke kanalen werken goed? Zijn er nieuwe kanalen waarmee je kan testen? Het Bullseye Framework toevoegen als onderdeel van je strategie helpt je bedrijf om op koers te blijven en vooruit te komen. Ben jij er klaar voor je bedrijf te laten groeien met het Bullseye Framework? Lees dan verder.

Wat is het Bullseye Framework?

Het Bullseye Framework, ontwikkeld door Gabriel Weinberg, is een van de beste methoden om marketingkanalen te identificeren die tractie voor jouw bedrijf opleveren. Met tractie bedoelen we het moment waarop je marketinginspanningen succes opleveren. De strategische methode helpt bedrijven hun belangrijkste doelstellingen en bijbehorende marketingkanalen te identificeren en te prioriteren. Je wilt tenslotte inzetten op de kanalen die het meeste succes opleveren voor jouw bedrijf. Daarnaast kan je met deze methode in kaart brengen wat de algemene missie en waarden van jouw organisatie zijn. Het geeft dus inzicht in welke kant het bedrijf op wilt gaan.

 

Hoe gebruik je het Bullseye Framework om jouw bedrijfsdoelstellingen te bereiken?

Aan de hand van deze 7 stappen kun jij het Bullseye Framework gebruiken voor jouw bedrijf:

 1. Identificeer de missie, visie en kerncompetenties van jouw bedrijf: Het Bullseye Framework is opgebouwd rondom deze hoofdelementen, dus het is van belang dat je deze duidelijk in kaart brengt. 
 2. Bepaal wat in het centrum van de Bullseye moet staan: Dit moet het primaire doel zijn waarop je je wilt richten. Het moet iets zijn dat aansluit bij de missie en visie van jouw bedrijf en dat jouw kerncompetenties versterkt.
 3. Identificeer de volgende belangrijkste doelstellingen: Deze moeten in de eerste ring rond het centrum van de Bullseye worden geplaatst, en moeten zaken zijn die jouw hoofddoel ondersteunen of hiermee in overeenstemming zijn.
 4. Ga door met het toevoegen van doelstellingen aan elke volgende ring: Elke ring moet doelen bevatten die minder belangrijk zijn dan die in de vorige ring, maar die nog steeds belangrijk zijn voor het succes van jouw bedrijf.
 5. Gebruik het Bullseye Framework om prioriteiten te stellen en middelen toe te wijzen: Zodra je jouw doelstellingen op de juiste plaats hebt gezet, gebruik je het kader om te bepalen welke prioriteiten er moeten worden gesteld en welke doelstellingen de meeste middelen moeten krijgen.
 6. Meet de vooruitgang en pas aan indien nodig: Controleer regelmatig de vooruitgang bij het bereiken van jouw doelen, en pas jouw strategie zo nodig aan om ervoor te zorgen dat je op koers ligt om ze te bereiken.
 7. Gebruik het Bullseye Framework als een herinnering aan de missie en waarden van jouw bedrijf: Bewaar het kader op een prominente plek waar het kan worden gezien. Zo zorg je dat je met alle werknemers naar hetzelfde doel toewerkt!

Wat is het beste marketingkanaal voor jouw SaaS-bedrijf of Startup?

Het beste marketingkanaal voor jouw bedrijf is het kanaal met de laagste kosten voor klantenwerving en het hoogste rendement. Je kan niet zeggen welk kanaal het beste presteert zonder dit eerst te testen. Dat is waar het Bullseye Framework om de hoek komt kijken! Brainstorm mogelijke marketingkanalen en doe snelle tests om te valideren welk kanaal het verschil zou kunnen maken.

Om een holistisch beeld te krijgen, beantwoord je allereerst deze vragen voor elk kanaal:

 • Hoeveel bedragen de kosten voor klantenwerving per kanaal? Dit kan worden bepaald door de totale kosten van de marketingcampagne te berekenen en die te delen door het aantal klanten dat via dat kanaal wordt verworven.
 • Hoeveel klanten kunnen we via dit kanaal bereiken? Dit kan worden bepaald door het bereik van de marketingcampagne te analyseren, bijvoorbeeld het aantal impressies op een advertentie op social media.
 • Richten we ons op de juiste klanten in dit kanaal? Dit kan worden vastgesteld door de demografische gegevens en interesses van de klanten die via de marketingcampagne zijn bereikt te analyseren, en deze te vergelijken met de doelgroep van het bedrijf.

 

Door deze vragen voor elk kanaal te beantwoorden, kunnen bedrijven een holistisch beeld krijgen en bepalen welke marketinginspanningen en kanalen het meeste succes opleveren.

Wat zijn de tractie kanalen?

Tractie kanalen zijn de specifieke kanalen of marketing- en verkoopinspanningen die een bedrijf gebruikt om klanten te werven. Dit kunnen zaken zijn als online reclame, social media marketing, content marketing en zoekmachine optimalisatie, maar ook meer traditionele kanalen, zoals Out Of Home reclame en beurzen.


Het concept van tractie kanalen werd voor het eerst geïntroduceerd door Gabriel Weinberg en Justin Mares in hun boek “Traction: How Any Startup Can Achieve Explosive Customer Growth“. Het boek biedt een kader voor het identificeren van de juiste tractie kanalen voor een bedrijf en het ontwikkelen van een plan om ze effectief te in te zetten voor het werven van nieuwe klanten. Het biedt ook richtlijnen voor het meten en analyseren van het succes van tractie kanalen en manieren om ze te optimaliseren.

Voor het vinden van de meest succesvolle kanalen moeten bedrijven hun vooruitgang bijhouden en het succes van elk kanaal meten, zodat ze hun inspanningen in de loop van de tijd kunnen verfijnen en optimaliseren. Met de juiste combinatie van tractie kanalen kan een bedrijf snel de groei bereiken die het nodig heeft om te slagen. Dit geldt vooral als een bedrijf beperkte middelen heeft, zoals bij een startup.

Welk 19 tractie kanalen kan je gebruiken?

Virale marketing:

Virale marketing is een soort marketingstrategie met als doel een product of dienst te promoten, door mensen aan te moedigen het met anderen te delen. Het doel van virale marketing is het creëren van een “viraal” effect, waarbij een bericht zich snel verspreidt van persoon tot persoon, waardoor een groot aantal mensen in aanraking komt met het product of de dienst.

 

Metrics:

 • Reach (het aantal mensen dat het bericht heeft gezien)
 • Betrokkenheid (de mate van interactie met het bericht)
 • Conversiepercentage (het percentage mensen dat een gewenste actie onderneemt na het zien van het bericht)
 • Virale coëfficiënt (een maatstaf voor hoe snel de boodschap zich verspreidt)
 • Customer lifetime value (de geschatte waarde van een klant voor het bedrijf). 
 

Vragen:

 • Hoe ga je de virale marketingboodschap creëren en delen? Welke kanalen ga je gebruiken en welke inhoud ga je creëren?
 • Hoe ga je mensen stimuleren om de virale marketing boodschap te delen? Welke beloningen of incentives ga je aanbieden?
 • Op welk punt van hun reis zullen klanten waarschijnlijk vrienden uitnodigen?
 
 

Public relations:

Public Relations omvat het opbouwen van relaties met journalisten en andere mediakanalen om positieve persaandacht voor jouw bedrijf te genereren. Door media-aandacht te verdienen, kunnen bedrijven hun zichtbaarheid en geloofwaardigheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken.

 

Metrics:

 • Mediadekking: Dit is het aantal keren dat het bedrijf of zijn producten/diensten worden genoemd in de media, zoals in nieuwsartikelen of op televisie. 
 • Betrokkenheid bij sociale media: Dit is de mate van betrokkenheid die de social media posts van het bedrijf ontvangen, zoals likes, shares en opmerkingen. 
 • Websiteverkeer: Dit is het aantal bezoekers op de website van het bedrijf. 
 • Verkoop: In sommige gevallen kunnen PR-campagnes gericht zijn op het verhogen van de verkoop van een product of dienst. 
 • Feedback van klanten: PR-campagnes kunnen ook gericht zijn op het verbeteren van de reputatie van het bedrijf en de relaties met klanten. 
 

Vragen:

 • Welk type inhoud heeft de meeste kans om door de media opgepikt te worden?
 • Welke tijdschriften en kranten zijn het populairst bij onze doelgroep?
 
 

Onconventionele PR:

Think outside the box: alles wat onverwacht, ongebruikelijk en ja, de aandacht van de media trekt, is onconventionele PR. Denk aan creatieve en ongebruikelijke tactieken, zoals stunts, evenementen of guerrilla marketing, maar ook aan kleinere acties, zoals goodiebags en gepersonaliseerde berichten. Door onconventionele PR-tactieken te gebruiken, kunnen bedrijven zich onderscheiden van de concurrentie en de aandacht van potentiële klanten trekken. 

 

Metrics:

 • Betrokkenheid bij sociale media: Dit kunnen statistieken zijn zoals het aantal likes, shares en commentaren op de social media-berichten van een bedrijf, evenals het totale bereik van de berichten en de mate van betrokkenheid van de doelgroep.
 • Merk Vermeldingen: Het bijhouden van het aantal keren dat een merk wordt genoemd in de media.
 • Verkoop en omzet: Uiteindelijk is het doel van de meeste PR-campagnes om de verkoop en omzet van een bedrijf te stimuleren. 
 • Feedback van klanten: Het verzamelen van feedback van klanten, via enquêtes of reacties op sociale media, kan waardevolle inzichten opleveren in de effectiviteit van een onconventionele PR-campagne. 
 

Vragen:

 • Welke publiciteitsstunts hebben de meeste kans om media-aandacht te genereren?
 • Hoe kunnen we van klanten evangelisten maken?
 
 

Search Engine Marketing:

Zoekmachine Marketing, of SEO, is een type tractie kanaal waarbij gebruik wordt gemaakt van zoekmachines om een website of bedrijf te promoten. Dit kunnen activiteiten zijn zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde zoekadvertenties.

 

Metrics:

 • Click-Through Rate (CTR): Dit is het percentage mensen die op jouw advertentie klikken van het totale aantal mensen die de advertentie zien. 
 • Kosten per klik (CPC): Dit zijn de gemiddelde kosten van een enkele klik op jouw advertentie. 
 • Kwaliteitsscore: Dit is een maatstaf voor de relevantie en kwaliteit van jouw advertentie, landingspagina en trefwoord. 
 • Conversiepercentage: Dit is het percentage mensen die een gewenste actie ondernemen nadat ze op jouw advertentie hebben geklikt. 
 • Kosten per conversie: Dit zijn de gemiddelde kosten voor het verwerven van een nieuwe klant of lead. 
 • Rendement op investering (ROI): Dit is de totale hoeveelheid geld die je verdient met jouw advertentiecampagnes, min het totale bedrag dat je eraan hebt besteed.
 

Vragen:

 • Welke strategieën kunnen we gebruiken om onze zoekmachine marketing campagnes te optimaliseren? 
 • Welke tactieken kunnen we gebruiken om het bereik van onze zoekmachine marketing campagnes te maximaliseren?
 
 

Social en display advertising:

Ken je die vervelende banners die overal op websites en sociale netwerken staan? Of je ze nu leuk vindt of niet, gebruikers kunnen het niet helpen: ze doen hun werk en creëren bekendheid rond het merk door er altijd te zijn. Het gaat hier om betaalde advertentie campagnes op sociale mediaplatforms of display netwerken. Door social en display advertising kunnen bedrijven zich richten op specifieke demografische gegevens en interesses om de juiste klanten te bereiken. 

 

Metrics:

 • Reach: Dit is het totale aantal mensen dat een advertentie ziet.
 • Impressies: Dit is het aantal keren dat een advertentie wordt getoond aan gebruikers. 
 • Betrokkenheid: Dit is een maatstaf voor de interactie tussen mensen en een advertentie, bijvoorbeeld door deze te liken, te reageren of te delen.
 • Click-through-rate (CTR): Dit is het percentage mensen dat een advertentie ziet en erop klikt.
 • Conversiepercentage: Dit is het percentage mensen die een gewenste actie onderneemt na het zien van de advertentie.
 • Kosten per actie: Dit is het bedrag dat wordt uitgegeven aan een advertentiecampagne, gedeeld door het aantal acties (zoals aankopen of leads) dat wordt gegenereerd. 
 

Vragen:

 • Welke inhoud is het meest waardevol voor onze klanten?
 • Wat trekt de aandacht van onze doelgroep?
 • Welk type inhoud is het meest geschikt voor onze boodschap?
 • Welke platforms gebruiken potentiële klanten?
 
 

Offline reclame:

Offline advertenties zijn nog steeds sterk in opkomst, denk aan billboards, kranten. In hun advertentie prognose stelt Magna dat de helft van het geld dat wereldwijd aan reclame wordt besteed, ruwweg 657 miljard dollar, in 2021 online zal worden uitgegeven. Dit omvat het uitvoeren van traditionele reclamecampagnes, zoals gedrukte advertenties of billboards, om potentiële klanten te bereiken die misschien niet online zijn. Door offline advertenties te gebruiken, kunnen bedrijven potentiële klanten bereiken die misschien niet bereikbaar zijn via digitale kanalen, en hun zichtbaarheid in de lokale gemeenschap vergroten.

 

Metrics:

 • Winkelbezoeken: Het aantal mensen dat jouw winkel bezoekt
 • Telefoongesprekken: Het aantal mensen dat jou belt na het zien van jouw offline campagne.
 • Website bezoeken: Het aantal mensen dat jouw website bezoekt.
 • QR-code scan: De hoeveelheid mensen die jouw QR-code heeft gebruikt. 
 • Couponcode gebruik: De hoeveelheid mensen die een couponcode hebben ingevuld bij het afrekenen. 
 

Vragen:

 • Welke strategieën kunnen we gebruiken om onze doelgroep offline te bereiken? 
 • Hoe kunnen we effectieve offline campagnes opzetten? 
 • Welke platforms zijn het beste voor het lanceren van offline campagnes?
 
 

Zoekmachine optimalisatie (SEO):

Is jouw website organisch vindbaar? met andere woorden: als mensen zoeken naar een product of dienst in een zoekmachine, komen ze dan bij jou terecht? Met zoekmachine optimalisatie (SEO) kan je het verkeer naar je website stimuleren, de zichtbaarheid van jouw website verbeteren, en de positie in de zoekmachines verbeteren. 

 

Metrics:

 • Ranking positie: Dit is de positie van de pagina’s van een website in de resultaten van zoekmachines voor specifieke trefwoorden of zinnen.
 • Click-through-rate (CTR): Dit is het percentage gebruikers dat klikt op de vermelding van een website in de resultaten van zoekmachines. 
 • Verblijfsduur op de website: Dit is de hoeveelheid tijd die gebruikers doorbrengen op een website voordat ze deze verlaten. 
 • Bouncepercentage: Dit is het percentage gebruikers die een website bezoeken en vervolgens vertrekken zonder verdere actie te ondernemen.
 • Conversiepercentage: Dit is het percentage gebruikers dat op een website een gewenste actie onderneemt.
 

Vragen:

 • Wat zoeken onze klanten op Google? Welke sleutelwoorden en zinnen gebruiken ze?
 • Voor welke zoekwoorden kunnen we onze website optimaliseren om onze zichtbaarheid bij potentiële klanten te verbeteren?
 • Wat is de motivatie achter de zoekopdrachten van onze klanten op Google? Wat hopen ze te vinden?
 
 

Content Marketing:

Wat voor soort inhoud vinden gebruikers op jouw pagina’s? Hoe staat het met het blog gedeelte van jouw website? Steek er wat tijd en moeite in en kijk wat er gebeurt. Tip: hoe beter de inhoud, hoe hoger de betrokkenheid. Dit houdt in dat u waardevolle en informatieve inhoud creëert en deelt, zoals artikelen, video’s of podcasts, om potentiële klanten aan te trekken en met hen relaties op te bouwen. Door boeiende inhoud te creëren, kunnen bedrijven vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen bij hun klanten en zich opwerpen als thought leaders in hun sector.

 

Metrics:

 • Bereik: Dit is het aantal mensen dat jouw inhoud heeft gezien. 
 • Betrokkenheid: Dit is het aantal mensen dat op de een of andere manier interactie heeft gehad met jouw inhoud, zoals het achterlaten van een reactie of het delen ervan op sociale media. 
 • Conversiepercentage: Dit is het percentage mensen dat een gewenste actie heeft ondernomen na het bekijken van je content. 
 • Kosten per conversie: Dit zijn de gemiddelde kosten voor het verwerven van een nieuwe klant of lead. 
 • Naamsbekendheid: Dit is het percentage mensen die jouw merk herkennen en herinneren. 
 • Content Quality Score: Dit is een maatstaf voor de relevantie en kwaliteit van je content.
 

Vragen:

 • Welke strategieën kunnen we gebruiken om effectieve content marketing campagnes op te zetten? 
 • Hoe kunnen we gegevens en analyses gebruiken om onze contentmarketingstrategie te onderbouwen? 
 • Welke tactieken kunnen we gebruiken om het bereik van onze inhoud te maximaliseren? 
 • Hoe kunnen we het succes van onze content marketing inspanningen meten?
 
 

E-mailmarketing:

Tools zoals Mailchimp of Activecampaign hebben e-mailmarketing veel gemakkelijker gemaakt. Bouw een gepersonaliseerde e-mail en zet een automatiserings stroom op om nieuwe gebruikers te werven, de bestaande te behouden en uiteindelijk een loyaal klantenbestand te creëren. Hierbij worden gerichte e-mailcampagnes naar potentiële of bestaande klanten gestuurd om jouw producten of diensten te promoten en relaties met hen op te bouwen. Met e-mailmarketing kunnen bedrijven regelmatig met hun klanten communiceren en hen op de hoogte houden van nieuwe producten of aanbiedingen.

 

Metrics:

 • Open Rate: Dit is het percentage mensen dat jouw e-mail opent op het totale aantal mensen dat de e-mail ontvangt. 
 • Click-Through Rate (CTR): Dit is het percentage mensen dat op een link in jouw e-mail klikt op het totale aantal mensen dat de e-mail opent. 
 • Conversiepercentage: Dit is het percentage mensen die een gewenste actie ondernemen nadat ze op een link in je e-mail hebben geklikt. 
 • Kosten per conversie: Dit zijn de gemiddelde kosten voor het verwerven van een nieuwe klant of lead. 
 • Return on Investment (ROI): Dit is de totale hoeveelheid geld die u verdient met jouw e-mailcampagnes, min het totale bedrag dat u eraan hebt uitgegeven.
 

Vragen:

 • Hoe kunnen we segmentering gebruiken om onze e-mailcampagnes te personaliseren? 
 • Welke technieken kunnen we gebruiken om onze e-mail onderwerpregels te optimaliseren? 
 • Hoe kunnen we automatisering en triggers gebruiken om onze open rates te verhogen? 
 • Welke strategieën kunnen we gebruiken om het doorklikpercentage van onze e-mails te verhogen?
 
 

Engineering als marketing:

Bouw jouw eigen tractie. Als u enkele technische vaardigheden in jouw team hebt, waarom zet u die dan niet in? Dit houdt in dat u nuttige hulpmiddelen of bronnen creëert die potentiële klanten helpen een probleem op te lossen of een doel te bereiken, en deze hulpmiddelen of bronnen promoot om leads en klanten te genereren. Door waardevolle hulpmiddelen te creëren, kunnen bedrijven potentiële klanten aantrekken en hun expertise in hun sector aantonen.

 

Metrics:

 • Verkeer: Dit is het aantal mensen dat jouw website bezoekt. 
 • Betrokkenheid: Dit is het aantal mensen dat op een bepaalde manier interactie heeft met jouw website, zoals het aanmelden voor jouw mailinglijst of het downloaden van een whitepaper. 
 • Conversiepercentage: Dit is het percentage mensen dat een gewenste actie onderneemt na een bezoek aan jouw website. 
 • Kosten per conversie: Dit zijn de gemiddelde kosten voor het verwerven van een nieuwe klant of lead. 
 • Naamsbekendheid: Dit is het percentage mensen die jouw merk herkennen en herinneren. 
 • Kwaliteitsscore: Dit is een maatstaf voor de relevantie en kwaliteit van jouw website.
 

Vragen:

 • Hoe kunnen ingenieurs digitale marketing inzetten om de product bekendheid te vergroten? 
 • Welke strategieën kunnen ingenieurs gebruiken om relaties met klanten op te bouwen? 
 • Hoe kunnen ingenieurs sociale media gebruiken om hun diensten te promoten? 
 • Welke tools en middelen kunnen ingenieurs gebruiken om de doeltreffendheid van hun marketingcampagnes op te volgen?
 
 

Target market blogs:

Het concept is vrij eenvoudig, je wilt zijn waar je klanten zijn, en de kans is groot dat ze blogs lezen binnen je doelmarkt, waarschijnlijk gerelateerd aan hun probleem of interesse, ze staan erop en jouw product past bij die interesse en lost dat probleem op, heb je nog meer redenen nodig om je op die blogs te gaan richten? Dit houdt in dat u invloedrijke bloggers in jouw branche bereikt en relaties met hen opbouwt om buzz en exposure voor jouw bedrijf te genereren. Door samen te werken met bloggers kunnen bedrijven een groter publiek bereiken en aan geloofwaardigheid winnen in hun branche.

 

Metrics:

 • Aantal unieke bezoekers: Deze metriek meet het totale aantal unieke personen die jouw blog hebben bezocht. 
 • Tijd op de pagina: Deze metriek meet de gemiddelde tijd die een bezoeker op jouw blog doorbrengt. 
 • Bouncepercentage: Deze metriek meet het percentage bezoekers die jouw blog verlaten zonder enige andere actie te ondernemen. 
 • Conversiepercentage: Deze metriek meet het percentage bezoekers die een gewenste actie ondernemen (bv. een aankoop voltooien of zich inschrijven voor een nieuwsbrief). 
 • Verwijzingsbronnen: Deze metriek meet de bronnen van waaruit bezoekers naar jouw blog komen (bijv. zoekmachines, sociale media, enz.). 
 

Vragen:

 • Wie is mijn doelgroep? 
 • Welke inhoud resoneert het best met mijn doelgroep? 
 • Hoe kan ik de prestaties van mijn blog meten? 
 • Welke strategieën kan ik gebruiken om mijn doelgroep te bereiken en erbij te betrekken?
 
 

Business development:

Het concept is eenvoudig, werk samen met een partner om bewustzijn te creëren waar jullie beiden baat bij hebben. Eenheid is kracht, toch? Dit houdt in dat u samenwerkt met andere bedrijven of organisaties om elkaars producten of diensten te promoten en nieuwe klanten te genereren. Door samen te werken met andere bedrijven kunnen bedrijven een groter en diverser publiek bereiken en nieuwe klanten genereren door wederzijdse promotie.

 

Metrics:

 • Omzetgroei Percentage: Deze metriek meet de stijging of daling van de hoeveelheid verkoop over een bepaalde periode.
 • Marktaandeel: Deze metriek meet het percentage van de totale markt dat een bedrijf heeft veroverd.
 • Rendement op investering (ROI): Deze metriek meet het rendement gegenereerd uit een investering of activiteit.
 • Lead conversie percentage: Deze metriek meet het percentage leads die betalende klanten worden.
 • Merkbekendheid: Deze metriek meet de mate van herkenning en bekendheid die een bedrijf in zijn markt heeft.
 

Vragen:

 • Welke strategieën kan ik gebruiken om mijn doelmarkt te bereiken?
 • Welke processen kan ik invoeren om een efficiënte klantenwerving te garanderen?
 • Hoe kan ik de klantenbinding verbeteren?
 • Hoe kan ik het succes van mijn inspanningen voor bedrijfsontwikkeling meten?
 
 

Bestaande platforms:

Je hoeft je klantenbestand niet vanaf nul op te bouwen als je dat niet wilt, leen gewoon die van iemand anders. En denk groot: sociale netwerken, apps, online gemeenschappen die in de loop der tijd een aanhang van gebruikers hebben opgebouwd. Het is niet moeilijk te geloven dat met zulke grote aantallen een nog groter tractie potentieel komt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaande platforms, zoals marktplaatsen of app stores, om potentiële klanten te bereiken die deze platforms al gebruiken. Door gebruik te maken van bestaande platforms kunnen bedrijven bestaande doelgroepen aanboren en potentiële klanten bereiken die al geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten.

 

Metrics:

 • Aantal unieke bezoekers: Deze metriek meet het totale aantal unieke individuen die jouw platform hebben bezocht.
 • Tijd op de pagina: Deze metriek meet de gemiddelde tijd die een bezoeker op jouw platform doorbrengt.
 • Bouncepercentage: Deze metriek meet het percentage bezoekers dat jouw platform verlaat zonder andere actie te ondernemen.
 • Conversiepercentage: Deze metriek meet het percentage bezoekers die een gewenste actie ondernemen (bijvoorbeeld het voltooien van een aankoop of het inschrijven op een nieuwsbrief).
 • Verwijzingsbronnen: Deze metriek meet de bronnen van waaruit bezoekers naar je platform komen (bijv. zoekmachines, sociale media, etc.).
 

Vragen:

 • Hoe vind ik relevante bestaande platforms?
 • Wat is het online gedrag van mijn publiek?
 • Hoe kunnen we anders zijn dan onze concurrenten?
 • Hoe kunnen we ons publiek naar onze website krijgen?
 
 

Sales:

De focus ligt hier op het proces van het creëren van een solide verkooptrechter, van het genereren van leads, via klantrelaties, tot aan conversies. Hierbij worden directe verkooptechnieken gebruikt, zoals uitgaande verkoopgesprekken of persoonlijke ontmoetingen, om jouw producten of diensten bij potentiële klanten te promoten. Door directe verkoop technieken te gebruiken, kunnen bedrijven rechtstreeks contact leggen met potentiële klanten en hen overtuigen een aankoop te doen.

 

Metrics:

 • Conversiepercentage: Deze metriek meet het percentage bezoekers die een gewenste actie ondernemen (bijv. het voltooien van een aankoop of het inschrijven op een nieuwsbrief).
 • Leads genereren: Deze metriek meet het aantal leads dat wordt gegenereerd uit een verkoop- en marketinginspanning.
 • Customer lifetime value: Deze metriek meet de totale waarde van een klant voor een bedrijf gedurende de duur van hun relatie.
 • Kosten voor klantenwerving: Deze metriek meet de kosten die gepaard gaan met het werven van nieuwe klanten.
 • Rendement op investering (ROI): Deze metriek meet het rendement dat wordt gegenereerd uit een verkoop- en marketinginspanning.
 

Vragen: 

 • Welke strategieën kan ik gebruiken om mijn verkooptrechter te optimaliseren?
 • Welke tools en middelen kan ik gebruiken om mijn verkoop- en marketing prestaties te volgen?
 • Hoe kan ik het succes van mijn verkoop- en marketinginspanningen meten?
 • Hoe kan ik gegevens en analyses gebruiken om mijn verkoop- en marketing campagnes te verbeteren?
 
 

Affiliate marketing:

We zouden dit outsourcing kunnen noemen, andere bedrijven mogen een percentage houden als zij het product voor u verkopen en u helpen de leads te krijgen die u zo hard nodig hebt. Dit houdt in dat u samenwerkt met andere bedrijven of personen die jouw producten of diensten promoten en een commissie verdienen voor elke verkoop die zij genereren. Door gebruik te maken van affiliate marketing kunnen bedrijven een breder publiek bereiken en verkopen genereren zonder zelf te hoeven investeren in marketinginspanningen.

 

Metrics:

 • Kosten per acquisitie (CPA): Deze metriek meet de kosten van het verwerven van een nieuwe klant of lead via affiliate marketing.
 • Rendement op investering (ROI): Deze metriek meet het rendement gegenereerd uit een affiliate marketing inspanning.
 • Aantal verwijzingen: Deze metriek meet het totale aantal mensen die via een affiliate naar een bedrijf zijn verwezen.
 • Conversiepercentage: Deze metriek meet het percentage verwijzingen die betalende klanten worden.
 

Vragen:

 • Hoe kan ik sociale media gebruiken om mijn affiliate programma te promoten?
 • Welke content strategieën kan ik gebruiken om mijn affiliate netwerk te betrekken?
 • Hoe kan ik mijn affiliateprogramma optimaliseren voor een maximaal bereik en zichtbaarheid?
 • Welke tactieken kan ik gebruiken om het aantal verwijzingen dat ik genereer te verhogen?
 
 

Lezingen:

Spreek! Gebruik jouw spreekvaardigheid in het openbaar, zoekmogelijkheden, gratis of betaalde spreekbeurten om met mensen over jouw product te praten en jouw merk te promoten. Dit omvat het spreken op conferenties, workshops of andere evenementen om jouw bedrijf te promoten en relaties op te bouwen met potentiële klanten. Door te spreken op evenementen kunnen bedrijven hun expertise laten zien, hun reputatie opbouwen en persoonlijk contact leggen met potentiële klanten.

 

 • Belangrijke metrics voor spreekbeurten:
 • Aantal aanwezigen
 • Aantal engagementen
 • Netto Promotor Score
 • Aantal gegenereerde leads
 • Aantal ondernomen follow-up acties
 

Vragen:

 • Welke onderwerpen zijn het meest relevant voor mijn doelgroep?
 • Hoe maak ik een boeiende en informatieve presentatie?
 • Welke strategieën kan ik gebruiken om mijn spreekbeurten te maximaliseren?
 • Hoe kan ik het succes van mijn spreekbeurten meten?
 
 

Beurzen:

Tijd om de show te stelen! Beurzen geven u de kans om jouw gebruikers persoonlijk te ontmoeten, jouw product te tonen, deals te sluiten, het is jouw podium, gebruik het! Dit houdt in dat u tentoonstelt op beurzen of conferenties om jouw producten of diensten aan potentiële klanten te tonen en relaties met hen op te bouwen. Door te exposeren op beurzen kunnen bedrijven hun producten of diensten demonstreren aan een groot aantal potentiële klanten en persoonlijk contact met hen leggen.

 

Metrics:

 • Aantal aanwezigen
 • Aantal gegenereerde leads
 • Aantal vervolgacties
 • Kosten per lead
 • Rendement op investering (ROI)
 

Vragen:

 • Hoe kan ik gegevens en analytics gebruiken om mijn beursprestaties te verbeteren?
 • Welke inhoud en materialen moet ik voorbereiden voor mijn beursstand?
 • Hoe kan ik de prestaties van mijn beursdeelname meten?
 • Hoe kan ik mijn beursstand optimaliseren voor maximale zichtbaarheid en bereik?
 
 

Offline events:

De menselijke natuur brengt mensen ertoe om sociaal te zijn en beter offline te reageren. jouw aanwezigheid op een offline evenement kan gaan van sponsor tot organisator, van een klein tot een groot evenement, in elk geval zullen klanten jouw merk associëren met een positieve ervaring waar ze met u en elkaar in contact kwamen. Dit houdt in dat u gastheer bent van of deelneemt aan evenementen, zoals conferenties, beurzen of workshops, om jouw bedrijf te promoten en potentiële klanten te ontmoeten. Door deel te nemen aan evenementen kunnen bedrijven persoonlijk in contact komen met potentiële klanten en relaties met hen opbouwen.

 

Metrics:

 • Aantal aanwezigen: Deze metriek meet het totale aantal mensen dat het evenement heeft bijgewoond.
 • Aantal gegenereerde leads: Deze metriek meet het totale aantal leads dat uit het evenement is gegenereerd.
 • Aantal ondernomen vervolgacties: Deze metriek meet het totale aantal acties die zijn ondernomen als gevolg van het evenement (bijv. aankopen, downloads, enz.).
 • Kosten per lead: Deze metriek meet de gemiddelde kosten van het verwerven van één enkele lead uit het evenement.
 • Rendement op investering (ROI): Deze metriek meet het rendement dat een evenement oplevert.
 

Vragen:

 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn evenement gedenkwaardig en impactvol is?
 • Welke strategieën kan ik gebruiken om belangstelling voor mijn evenement te wekken?
 • Hoe kan ik belevingsmarketing gebruiken om de deelnemers aan mijn evenement te binden?
 • Welke tactieken kan ik gebruiken om merkloyaliteit en -bekendheid te vergroten?
 
 

Community building:

Net als bij offline evenementen zal het aanmoedigen van dit sociale gedrag resulteren in het opbouwen van een gemeenschap van gebruikers. Geloof in die potentiële relaties, moedig ze aan, en zie je klantenbestand op natuurlijke wijze groeien in een gepassioneerde gemeenschap van loyale ambassadeurs.

 

Metrics:

 • Aantal volgers: Deze metriek meet het totale aantal mensen die de sociale media-accounts van een bedrijf volgen.
 • Betrokkenheid Percentage: Deze metriek meet het percentage volgers dat interactie heeft met de content van een bedrijf.
 • Klanttevredenheid: Deze metriek meet de mate van tevredenheid die klanten hebben met de producten en diensten van een bedrijf.
 • Merkherkenning: Deze metriek meet de mate van erkenning en bekendheid die een bedrijf heeft in zijn markt.
 • Rendement op investering (ROI): Deze metric meet het rendement gegenereerd uit een community building inspanning.
 

Vragen:

 • Welke strategieën kan ik gebruiken om een loyale en betrokken gemeenschap op te bouwen?
 • Hoe kan ik de prestaties van mijn inspanningen voor community building meten?
 • Welke tools en middelen kan ik gebruiken om de effectiviteit van mijn community building-campagnes te volgen?
 • Hoe kan ik gegevens en analyses gebruiken om mijn community building-campagnes te verbeteren?
 
 

Casestudies van bedrijven die het Bullseye Framework met succes hebben gebruikt

Er zijn veel bedrijven die het Bullseye Framework met succes hebben gebruikt om de meest effectieve marketingkanalen te identificeren en zich daarop te richten. Hier volgen enkele voorbeelden:

 

 1. Buffer, een social media management platform, gebruikte het Bullseye Framework om content marketing te identificeren als zijn meest effectieve tractie kanaal. Door inhoud van hoge kwaliteit te creëren en deze op sociale media te promoten, kon Buffer een groot aantal potentiële klanten bereiken en zijn omzet verhogen.
 2. HubSpot, een marketing- en verkoop softwarebedrijf, gebruikte het Bullseye Framework om zoekmachinemarketing te identificeren als het meest effectieve tractie kanaal. Door zijn website te optimaliseren voor zoekmachines en betaalde zoek campagnes uit te voeren, kon HubSpot een groot aantal potentiële klanten bereiken die op zoek waren naar marketing- en verkoop oplossingen.
 3. Hootsuite, een social media management platform, gebruikte het Bullseye Framework om partnerschappen te identificeren als zijn meest effectieve tractie kanaal. Door samen te werken met andere bedrijven en organisaties kon Hootsuite een groter publiek bereiken en zijn inkomsten verhogen.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die met succes het Bullseye Framework hebben gebruikt om de meest effectieve marketingkanalen te identificeren en zich daarop te richten. Door deze methode te volgen, kunnen bedrijven een beter inzicht krijgen in hun doelgroep en de kanalen die het meest waarschijnlijk nieuwe klanten en inkomsten opleveren.

 

Tips om het Bullseye Framework aan te passen voor jouw eigen bedrijf

 1. Begin met het identificeren van je doelgroep. Dit zal je helpen de behoeften en voorkeuren van jouw klanten te begrijpen en je marketinginspanningen af te stemmen op hun interesses.
 2. Brainstorm potentiële marketingkanalen. Overweeg alle verschillende kanalen die je zou kunnen gebruiken om jouw doelgroep te bereiken, zoals betaalde reclame, social media marketing, content marketing en e-mail marketing.
 3. Voer snelle tests uit om het potentieel van elk kanaal te valideren. Je kan bijvoorbeeld een kleine advertentiecampagne op sociale media uitvoeren, een voorbeeld mail sturen naar een gerichte groep klanten, of een stuk content creëren en dit promoten op je website en sociale media.
 4. Evalueer de prestaties van elk kanaal. Gebruik maatstaven zoals de kosten van klantenwerving en het aantal bereikte klanten om te bepalen welke kanalen het meest effectief zijn om groei te stimuleren en nieuwe klanten te werven.
 5. Focus op de meest effectieve kanalen. Zodra je hebt vastgesteld welke kanalen het meest waarschijnlijk nieuwe klanten en inkomsten opleveren, richt je jouw inspanningen op die kanalen en blijft u ze testen en optimaliseren.

 

Door deze stappen te volgen, kan je het Bullseye Framework aanpassen aan jouw eigen bedrijf en de marketingkanalen identificeren die de meeste kans op groei en succes bieden.

 

Wil je meer weten over het Bullseye Framework?

Het Bullseye Framework is een krachtig hulpmiddel voor elk bedrijf dat zijn belangrijkste doelen wil bereiken. Door te focussen op het doel dat de grootste impact zal hebben op het succes, en dit af te stemmen op de missie van het bedrijf, kunnen bedrijven het Bullseye Framework gebruiken om prioriteiten te stellen, middelen toe te wijzen en vooruitgang te meten. Als je meer wilt weten over hoe je het Bullseye-raamwerk in jouw eigen bedrijf kunt implementeren, willen wij je graag opweg helpen! Onze growth hackers staan klaar om samen met jou een op maat gemaakt plan op te stellen. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

Kom samen met ons een positieve impact maken

Bij Sprints & Sneakers zijn we op een missie om met behulp van growth hacking een positieve impact te maken op de wereld. Want al die groei kan ook een nadelige impact hebben op onze planeet. Als eerste B-corp gecertificeerde growth hacking agency in Nederland, doen wij dit door bedrijven te helpen groeien die goed (willen) doen voor de wereld. Zo maken wij positieve impact als agency en hervormen wij de toekomst door betekenisvolle merken te groeien. 

Als je deze blog tot hier hebt gelezen vind je mens en milieu waarschijnlijk even belangrijke thema’s als wij. Ben of ken je iemand die een baan zoekt? Wij zijn altijd op zoek naar leuke en talentvolle nieuwe collega’s! Bekijk onze vacatures hier, solliciteer en onze Anique neemt direct contact met je op.

Klaar om maximaal rendement uit je marketingkanalen te halen? Laat ons je helpen de Bullseye Framework toe te passen op jouw bedrijf. Neem vandaag nog contact op!

Share this post

Sprints & Sneakers